Tai Chi School Van der Laan

   Bewust Ontspannen  BewegenTai chi is mijn passie

 

Sinds 2011 geef ik les in tai chi en chi kung lessen, bij Joop Ooms Sport. 

Ik vind het belangrijk om iedereen persoonlijke aandacht te geven in mijn lessen.

Begin 2006 ben ik bij het CNGO begonnen met tai chi en qigong, en was direct gegrepen door deze fantastische sport. In eerste instantie als een manier om te bewegen en ontspannen, geleidelijk aan als een activiteit voor persoonlijke groei en verdieping van zelfbewustzijn.


"Edwin is een rustige aardige man.
Het zijn groepslessen maar geeft veel persoonlijke aandacht.
Hij kan op verschillende niveaus werken, en 
besteed veel aandacht aan je houding." 
(Marie-Louise, 2017)

 

Ik heb mij gespecialiseerd in de Yang stijl, zowel de oude als moderne vormen.

Bij Rinus van den Broek en Prof. Wen Qin heb ik verschillende tai chi handvormen geleerd en de verschillen in die vormen leren waarderen. Daarnaast beoefen ik taijijian (zwaardvorm) en 'push hands'. Door de jaren heen heb ik, onder bezielende leiding van Wen Qin of als lid van het Nederlands Tai chi Team (NTT) aan verschillende (inter-)nationale tai chi wedstrijden meegedaan en daarmee prijzen gewonnen.

Om meer over de achtergronden van tai chi en qigong te leren ben ik begonnen met de 3-jarige BOCAM opleiding voor lifestyle coach en therapeut Traditionele Chinese Geneeskunde en heb deze met een diploma in 2010 afgerond. Verder heb ik in 2011 een specialisatie workshop 'Tai chi voor ouderen' van Vincente Quant gevolgd. 

Ik blijf mijzelf ontwikkelen. Daarom volg ik momenteel bijvoorbeeld verdiepingslessen in de Oude Yang vorm bij Jos Horst en workshops bij Eli Montaigue, en natuurlijk door dagelijks te trainen.
E-mailen
Bellen