Tai Chi School Van der Laan

   Bewust Ontspannen  BewegenTai chi chuan

De Oude Yang vorm is ontwikkeld door Yang Lu Chan (1799 – 1872) grondlegger van de Yang stijl. Vanuit deze vorm zijn in de loop der tijd vele moderne vormen ontstaan. Veelal vereenvoudigd waardoor veel korter en fysiek minder uitdagend.

De Oude Yang vorm onderscheidt zich van de moderne vormen door de aanwezigheid van fa-jings (explosieve energieën) en door het zichtbare martiale karakter. De Oude Yang vorm bestaat uit 108 bewegingen verdeeld  in drie delen, ieder met een eigen energetische dynamiek en moeilijkheidsgraad. Je kunt de vorm in zijn geheel lopen of in delen afzonderlijk. Per seizoen  leer je 1 deel van de vorm plus enkele qigong series.

In onze lessen staat het verbeteren van fitheid en gezondheid voorop, zonder de martiale oorsprong van de bewegingen uit het oog te verliezen. Dat betekent dat voor enkele bewegingen de martiale toepassing getoond en geoefend zal worden. Niet om te leren vechten maar om te weten wat je aan het doen bent, voor een correcte uitvoering, met de juiste structuur en intentie.

In het tweede seizoen zullen we ook een begin maken met de san sau. Dit is een snelle tai chi vorm met verschillende explosieve bewegingen achter elkaar.In het derde jaar komt daar dan eventueel ook de partneroefeningen bij (joining hands).


Schrijf je nu in: Inschrijfformulier

Twijfel je nog? Tai chi chuan moet je doen en ervaren. Geef je daarom op voor een vrijblijvende kennismakingsles. Je bent van harte welkom. 

 


 E-mailen
Bellen