Tai Chi School Van der Laan

   Bewust Ontspannen  BewegenTai chi verkorte vorm

Een mooie en praktische Yang tai chi vorm om mee te beginnen is de korte vorm van Dr. Chi Chiang Tao. Een set van 47 bewegingen. De vorm onderscheidt zich door de zachte en ontspannen bewegingen en is daardoor zeer effectief voor het bevorderen van gezondheid en ontspanning. 

Tai chi houding, verkorte yang vorm, 48 vorm Tai chi door Chi Chiang Tao

Het leren van tai chi is als het leren van een nieuwe taal. Eerst leer je de principes en de basisbewegingen, daarna leer je de volgorde van de bewegingen in de tai chi vorm.  

Tai chi is van oorsprong een vorm van zelfverdediging. Iedere beweging in de vorm stelt een aanval en/of verdediging voor. De belangrijkste toepassingen worden gedemonstreerd zodat je leert begrijpen wat je aan het doen bent. 

Nadat je bekend bent met de volgorde en de toepassingen is het tijd om je tai chi vorm te verfijnen en de expressie van de bewegingen te vergroten door veel en geduldig te oefenen. 

Chi kung verrijkt de les en ondersteund het leren van tai chi. Chi kung zijn losse oefeningen goed voor onder andere kracht, flexibiliteit, ontspanning, concentratie, meditatie en gezondheid en vooral fijn om te doen.

Schrijf je nu in: Inschrijfformulier

Twijfel je nog? Tai chi chuan moet je doen en ervaren. Geef je daarom op voor een vrijblijvende kennismakingsles. Je bent van harte welkom.


E-mailen
Bellen