Tai Chi School Van der Laan

   Bewust Ontspannen  BewegenTai chi voor bedrijven en organisaties

 

Tai chi in uw organisatie

Door het aanbieden van tai chi draagt u actief bij aan de vitaliteit en gezondheid van uw werknemers. Met tai chi verbeter je je lichaamshouding, je versterkt de spieren, en vergroot  je flexibiliteit en coördinatie. Je leert mindfull en ontspannen te bewegen. Met regelmatige beoefening kan dit een positieve effect hebben op ziekteverzuim en prestaties.

Met tai chi creëert u een moment van rust en reflexie voor uw werknemers. Het is een uitstekende manier om beter te leren omgaan met spanningen in werk en privé-sfeer. 

Mensen die te maken hebben met de stress van een kantoorbaan en die verlichting zoeken van de mentale en emotionele druk kiezen vaak een vrijetijdsbesteding die tegengesteld is aan het werk, een activiteit  waarbij ze hard zweten, weinig hoeven nadenken en ontspannen door uitputting. Dit hoogstens verlicht het stressgevoel, maar helpt ze niet bij hun werk. Het zou beter zijn als ze een ontspanningsactiviteit als tai chi zouden doen die helpt bij iemands attitude in het werk, met name werk waarin de druk hoog is.

Tai chi coaching

Tai chi coaching biedt een unieke combinatie van mogelijkheden en instrumenten om uw leven weer op de rit te krijgen, te structureren, te klankborden,  bewustwording op mentaal en fysiek vlak, te communiceren,  werk privé balans hervinden, los te komen van de realiteit waarin u zich bevindt, en te leren uw batterij weer op te laden.

Eenmalig tai chi inzetten in uw organisatie  

Tai chi kan een leuke onderbreking zijn van uw bedrijfsactiviteit (bijvoorbeeld workshop, vergadering of hei-sessie). Even je hoofd leegmaken, gedachten verzetten door lekker ontspannen te bewegen zonder je in het zweet te werken.

Daarnaast kan tai chi ook ingezet worden als instrument om aspecten van de bedrijfsvoering bespreekbaar te maken en verandering te initiëren. 

Bent u in voor een niet-orthodoxe aanpak van de uitdagingen in uw organisatie? Graag ga ik met u in gesprek om de mogelijkheden van tai chi met u te bespreken.
E-mailen
Bellen